foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Wednesday, June 25, 2008

SEJARAH ISTERI PEMIMPIN UMNO...KELAM..

HR9808@IKRAR - adalah wadah bebas bukan partisan yang memfokus kepada kebajikan rakyat(Mulai 22 Apr - bagi tujuan resmi HR9808 menggunakan singkatan
IKRAR (Ikatan Kebajikan Rakyat)

26 JUN

Tibalah masanya isteri TPM yang dikenali angkuh dan sombong itu disekolahkan semula...Tahniah Raja Petra atas keberanian anda menyekolahkan dia..Kepada seluruh rakyat yang cintakan keadilan sila dapatkan lebih banyak lagi info tentang isteri TPM ini!!! Tak susah sebenarnya sebab rahsia dia ada di tangan driver dan pembantu dekat mereka...Silakan berlakon selagi boleh dan mampu tapi akhirnya kebenaran akan pasti menang..kita tunggu sahaja sehingga yang benar itu akan tiba..!!!


Najib nafi akuan bersumpah Raja Petra, Rosmah beri keterangan
Wan Nordin Wan Yaacob
Wed | Jun 25, 08 | 1:16:40 pm MYT

KUALA LUMPUR, 25 Jun (Hrkh) - Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak hari ini menafikan dakwaan dalam akuan bersumpah Raja Petra Kamarudin berhubung pembabitannya dan isteri, Rosmah Mansor dalam pembunuhan warga Mongolia, Altantuya Shaaribuu.

Najib ketika mengadakan sidang medianya hari ini menafikan bahawa isterinya itu terbabit dalam pembunuhan Altantuya

Begitupun ujar Najib, Rosmah telah dipanggil memberi kenyataan kepada polis ekoran dakwaan terbaru dalam akuan bersumpah Raja Petra itu.

Najib mendakwa apa yang ditulis oleh Raja Petra adalah satu pembohongan semata-mata sambil menyifatkan ia sebagai satu tindakan terdesak untuk mencemarkan imej politik beliau.

Sebelum ini, pengendali laman web Malaysia-today.net itu dalam akuan bersumpahnya pada 18 Jun lalu, mendakwa isteri Timbalan Perdana Menteri bersama dua lagi berada di tempat kejadian sebelum wanita Mongolia itu diletupkan.

Najib dan isterinya beberapa kali menafikan pembabitan mereka dengan kes ini, yang masih dalam perbicaraan di Mahkamah Tinggi Shah Alam.

Sementara itu semalam, Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi menafikan ada menerima laporan bertulis daripada perisikan tentera mengenai mereka yang terlibat dalam kes pembunuhan Altantuya.

"Memang saya concern (dengan dakwaan penulis Malaysia-Today Raja Petra Kamarudin). Perbuatan Raja Petra itu tidak boleh diterima. Sebab apa yang dia nyatakan itu adalah sesuatu yang tidak betul.

"Terutamanya dalam surat itu (akuan berkanun Raja Petra) disebut yang saya dah diberi satu laporan mengenainya dari pihak perisikan tentera.

"Itu tak betul," katanya Abdullah dalam satu sidang medianya di Parlimen semalam._

Najib Finally Speaks Out Malaysiakini

Finally Najib speaks out as reported by Malaysiakini.

Deputy Prime Minister Najib Abdul Razak today denied that his wife, Rosmah Mansor, was involved in the killing of Altantuya Shaariibuu as claimed by blogger Raja Petra Kamarudin.

You can read the Malaysiakini story here.

At this point everyone implicated has the right to deny but denying does not mean one is not guilty. The police and AG have to investigate and get to the bottom of the SD by Raja Petra. They have to act independently even it involves the vvip.

The question is, can our police and legal system be trusted to conduct a fair investigation? Your say.

Altantuya: Khairy turut disiasat polis
Beh Lih Yi | Jun 25, 08 7:23pm

Polis telah merakamkan kenyataan Naib Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin malam tadi berhubung dakwaan terbaru Raja Petra Kamaruddin berhubung pembunuhan ltantuya Shaariibuu.

khairy jamaluddinMenurut Khairy, beliau telah memberitahu polis bahawa beliau tidak pernah menerima sebarang laporan perisikan tentera dari perdana menteri atau mana-mana pihak.

Dalam akuan bersumpahnya, Raja Petra mendakwa laporan tersebut telah diserahkan kepada Khairy untuk disimpan.

Khairy berkata, beliau juga telah memberitahu pihak polis bahawa akuan bersumpah itu, kandungannya dan tuduhan terhadap beliau, dibuat dengan niat yang jahat.

Beliau yang juga ahli Parlimen Rembau memberitahu demikian dalam satu sidang akhbar di lobi Parlimen petang tadi.

Khairy berkata, beliau memberi kenyataan tersebut selama kira-kira sejam di Putrajaya malam tadi.

Katanya, beliau akan berbincang dengan peguamnya sama ada akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Raja Petra.

Khabar angin

Khairy berkata, beliau tidak tahu apakah motif Raja Petra tetapi menegaskan bahawa dakwaan itu dibuat berasaskan sumber-sumber dan khabar angin.

Katanya, dakwaan tersebut tidak benar sama sekali dan ia telah mencemarkan kredibiliti beliau.

Ditanya sama ada polis juga telah merakamkan kenyataan dari bapa mertuanya, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, Khairy berkata ia harus ditanya kepada perdana menteri sendiri.

Raja Petra, dalam akuan bersumpahnya 18 Jun lalu, mendakwa isteri Timbalan Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor bersama dua lagi berada di tempat kejadian sebelum wanita Mongolia itu diletupkan.

Beliau juga mendakwa dalam akuannya itu bahawa beliau mendapat maklumat bahawa perdana menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menyedari mengenai dakwaan pembabitan isteri Najib.

Raja Petra mendakwa lagi, Abdullah menerima satu laporan bertulis dari pihak perisikan tentera, yang mengesahkan pendedahan beliau itu.

Laporan tersebut, dakwa Raja Petra, kemudiannya diserahkan kepada menantu perdana menteri, Khairy Jamaluddin untuk disimpan.

Selain Abdullah dan Khairy, dakwa Raja Petra, "seorang Sultan juga telah dimaklumkan mengenai perkara tersebut dan menyedari tentang tuduhan berkenaan."No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!