foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Sunday, September 21, 2008

PEMBUNUHAN ORANG AWAM ADALAH PERBUATAN TERKUTUK...

HR9808@IKRAR - adalah wadah bebas bukan partisan yang memfokus kepada kebajikan rakyat.Singkatan;
IKRAR (Ikatan Kebajikan Rakyat)

21 SEPT

Sdr, perbuatan membunuh orang awam bukan sahaja melanggar hak asasi manusia bahkan ditegah oleh Islam sekalipun atas nama apa sekalipun. Kejadiaan yang berlaku di Pakistan sebenarnya adalah sebahagian dari fenomena negara yang dilanda masalah konflik berpanjangan. Rakyatnya tidak tenteram dan dengan mudah dirasuk oleh musuh-mushuh luar yang sememangnya menanti saat begini untuk memberi kesan kepada dunia luar negara terutama ummat Islam berada dalam kucar kacir. USA dan kuncu-kuncunya adalah perancang disebalik semua ini dan tidak mustahil di Malaysia juga sama.

Inilah yang dilakukan oleh pemerintah yang sudah tidak bermaya dan mereka sering bekerjasama dengan pihak luar sehingga akhirnya rakyat menjadi korban. Mereka menuding pihak tertentu tapi sebenarnya di belakang merekalah yang mengatur segalanya. Sungguh hina perbuatan mereka dan kita wajib mengutuk sekeras-kerasnya apa juga bentuk kekerasan terhadap manusia. Begitu juga di Malaysia, kita mengingatkan kepada pihak berwajib jangan sekali-kali terfikir untuk mengambil jalan pintas sehingga sanggup melakukan perkara yang sama. Rakyat Malaysia yang berbilang kaum bukan bodoh seperti hangpa pemimpin zalim (BN) yang tak tahu menjaga kebajikan dan aspirasi rakyat. Hangpa adalah golongan sesat yang hanya menggunakan Islam dan demokrasi bagi tujuan kepentingan diri,keluarga dan kroni. Cukuplah dan hentikanlah sikap pura-pura yang selama ini hangpa amalkan..!!! Dulu kita tak sangka ada rakyat Malaysia boleh bom orang, tapi ianya terjadi dengan C4 dan tidak mustahil ianya berulang lagi...?

Islam tidak pernah mengizinkan perbuatan terkutuk ini dan secara jujur dari lembaran sejarah tidak pernah kita temui perbuatan terkutuk ini diamalkan oleh para Nabi, sahabat dan tabiiin. Kepada golongan yang mempunyai fahaman keras yang sering dimanfaatkan oleh pemerintah sekular atau pengaruh asing, bertenanglah dan kembalilah merujuk kepada Al quran dan hadis secara benar.!!! Jangan jadikan alasan akal semata-mata sebagai dalil untuk bertindak. Dr. Yusuf Qardhawi dengan tegas memberi fatwa dalam hal ini adalah HARAM. Janganlah kita menjadi alat kepada sesiapa sahaja yang boleh merosakkan manusia dan dunia ini.!!!

Pakistan Hotel Bombing Is A Brutal Terrorist Attack
No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!