foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Thursday, September 18, 2008

TINDAKAN PEMIMPIN BN-UMNO MAKIN KATUN...

HR9808@IKRAR - adalah wadah bebas bukan partisan yang memfokus kepada kebajikan rakyat.Singkatan;
IKRAR (Ikatan Kebajikan Rakyat)

17/18 SEPT.

Selepas tarikh 16 Sept, pemimpin BN-UMNO dan juak-juak kedua parti ini makin kelam kabut. Ramadhan seharusnya menjadi gelanggang mempersiap jiwa agar lebih patuh dan tunduk kepada Allah, tapi sayang Ramadhan kali ini jatuh di musim runtuhnya Kerajaan BN maka semuanya mencari jalan untuk berpaut. Pak Lah nak paut dengan siap lagi sebab anak menantu pun dah tak boleh nak buat apa lagi.

Najib dan pendokongnya juluk dari bawah agar Pak Lah segera jatuh tapi Najib juga dilanda arus rakyat yang amat kuat sehingga akhirnya kedua mereka sudah hilang upaya untuk bertahan. Ubah polio macam ubah pinggan atas meja makan yang diperhatikan oleh para menteri tanpa berdetik komplen apa-apa kerana jika komplen kena jauh atau dihalau dari meja itu. Inilah fenomena baru..yang dulu semua meanfikan betapa kuatnya pengaruh rakyat dalam emnentuklan pemerintahan negara tapi sekarang mahu tidak mahu..harus terima hakikat yang mereka terpaksa bersiap sedia untuk turun.

Depan media masih boleh acilut tapi dari riak muka dah nampak..keduanya pucat lesi..tak cukup tidur. Aduhai pemimpin Melayu..apa yang hangpa cari sebenarnya? Yang hangpa benak sangat kenapa? Dengarlah rintihan rakyat dan hadapilah dengan semangat petriotik untuk rakyat dan negara!!!.

Yang hangpa boleh buat hanya tangkap siapa yang tidak sehaluan dengan hangpa..Inikah wajah sebenar pemimpin rakyat???.. Kepada saudara syeikh..bersabarlah dan kami doakan sdr akan dibebaskan segera!!!

Blogger Kickdefella ditahan polis

Irwan Muhammad Zain
Thu Sep 18, 08 8:38:48 am MYT
KUALA LUMPUR, 18 Sept (Hrkh) - Penulis Blog terkenal dengan nama Kickdefella, Syed Azidi Syed Aziz atau Sheih ditahan polis di rumahnya di Kota Bharu semalam.

Menurut isteri beliau, Bariah Ishak yang dihubungi petang semalam, Sheih ditahan dibawah Akta Hasutan.

"Polis yang datang ke rumah pukul lima petang dan tahan Azidi untuk dibawa ke Kuala Lumpur," kata Bariah.

Tambah Bariah, tiga orang polis berpakaian preman itu datang menaiki sebuah pajero berwarna putih dan bercermin gelap menahan suaminya tanpa sebarang waran.

Sheih yang menulis diblog beliau kickdefella.wordpress.com, baru-baru ini menimbulkan kontroversi bila mencadangkan agar bendera Malaysia dikibarkan terbalik sempena sambutan kemerdekaan.

Beliau membuat kempen tersebut kerana kecewa dengan nasib malang yang menimpa rakyat Malaysia akibat daripada kelemahan pentadbiran Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Kempen tersebut telah menarik perhatian perdana menteri, yang menyifatkan tindakan itu sebagai 'kurang ajar'.

ImageSheih (gambar)bagaimanapun mempertahankan tindakan beliau itu dan menafikan bahawa beliau seorang yang tidak patriotik.- mr_

No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!