foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Thursday, May 21, 2009

MUNAJAT UNTUK PIHAK YANG BENAR...!!

HR9808@IKRAR - adalah wadah bebas bukan partisan yang memfokus kepada kebajikan rakyat.
Singkatan;IKRAR (Ikatan Kebajikan Rakyat)19/20/21 Mei

Mohon maaf hampir 3 hari tidak dapat update kerana kurang sihat. Tapi malam ini saya gagahkan juga untuk menyampaikan mesej dari Dr. Badrul agar para pejuang dari seluruh dunia (khasnya di Malaysia) agar bermunajat kepada Allah agar memenangkan pihak yang benar (PR). Jika esuk keputusan sebaliknya maka kita berlepas diri dari kezaliman tersebut. Inilah sikap seorang Muslim yang seharusnya bersikap dalam sesuatu perkara yang berkaitan dengan maslahat ummat. Seorang Muslim yang baik hatinya tidak akan pernah cenderung kepada kesesatan, kezaliman dan ketidakadilan. Semoga Allah mendengarkan rintihan dari jutaan jiwa ini dan memberi kemenangan ke pihak Nizar.!!

MB sah: Mahkamah Rayuan buat keputusan esok
Wan Nordin Wan Yaacob Foto Wan Zahari Wan Salleh
Thu May 21, 09 5:05:50 pm MYT

PUTRAJAYA, 21 Mei (Hrkh) - Mahkamah Rayuan Putrajaya, menetapkan 3.30 petang esok untuk membuat keputusan setelah mendengar hujah kedua-dua belah pihak berhubung status Menteri Besar Perak yang sah di antara Dato' Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dan Dato' Dr Zambry Abdul Kadir.

Perbicaraan bermula jam 9.45, apabila peguam Zambry, Dato' Cecil Abraham memulakan hujah manakala jam 2 petang tadi giliran peguam Nizar pula mengemukakan hujah masing-masing.

Seperti dijangkakan tiada sebarang keputusan dibuat pada hari ini, memandangkan mahkamah perlu mendengar terlebih dahulu hujah kedua-dua belah pihak.

Baru-baru ini keputusan mahkamah tinggi itu ditangguhkan berikutan Mahkamah Rayuan melalui Hakim Dato' Ramly Ali membenarkan permohonan penangguhan pelaksanaan pengisytiharan itu oleh Dato' Dr Zambry Abdul Kadir.

Isnin lalu, Peguam Leong Cheok Keng, yang mewakili Mohammad Nizar telah menghantar surat melalui faks ke pejabat Timbalan Pendaftar Mahkamah Rayuan memohon panel lima hakim untuk mendengar kes tersebut Image

Alasan permohonan itu ialah membabitkan kepentingan awam, selain melibatkan isu dan persoalan perlembagaan, katanya.

Difahamkan, surat permohonan Nizar untuk mendapat panel lima hakim bagi mendengar perbicaraan hari ini yang dihantar ke pejabat Timbalan Pendaftar Isnin lalu tidak diterima oleh Presiden Mahkamah Rayuan Alauddin Md Sheriff tepat pada masanya.

Justeru hanya tiga hakim yang mendengar perbicaraan hari ini iaitu, Hakim Md Raus Sharif, Hakim Zainun Ali dan Hakim Ahmad Maarop. - azm _

No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!