foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Friday, September 11, 2009

ISRAEL IBU KEPADA FAHAM PERKAUMAN SEMPIT..?

IKRAR: (Ikatan Kebajikan Rakyat). Badan bebas dan non partisan. Fokus kepada nasib dan kebajikan rakyat.


13 SEPT.

Bahang kemarahan kepada Israel makin terasa ketika cuaca panas mencengkam badan antara 35 ke 40 darjah celsius sepanjang jalan dari Kaherah ke Arish. Tapi sikap panas tidak memadai untuk melawan Israel. Mereka terlalu untuk dilawan apatah lagi untuk dikalahkan. Aqal sering memberi jawapan begitu dan sebelum ini saya juga berfaham begitu. Semua kita ukur dengan kekuatan kita dan senjata. Kita sering terlupa bahawa ada kekuatan lain yang lebih kuat dari itu semua. Ya itulah IMAN. DI bulan Ramadhan bagi mereka yang serius mengambil peluang untuk mensekolahkan iman mereka sudah pasti mereka serius dari segi niat, amal dan konsistensinya. Kesempatan di Kaherah beberapa malam sebelum ke Rafah, saya sempat solat di Masjid Rabiatul Adawiah dan Masjid Salam.

Dari sini saya semakin faham bahawa seriusnya seseorang untuk mengejar tahap taqwa itu dapat dilihat dari semua aspek.<br /> <br />Ketika saya solat di dua masjid tadi saya dapati yang paling ramai adalah anak muda di bawah 40 tahun. Di wajah mereka jelas kelihatan raut banyaknya sujud sehingga tanda hitam begitu jelas dan di tangan mereka senantiasa ada quran. Mereka asyik membaca quran dan bertadabbur. Mereka menangis ketika imam membaca ayat-ayat yang menyenth diri mereka dan ketika berdoa ribuan makmum menangis sehingga tenggelam diri rasanya. Begitu juga setelah saya tiba di Arish yang jaraknya 350 km, suasana masjidnya tetap sama seperti di Kaherah. Maka dari sini saya yakin bahawa dengan kekuatan IMAN sahaja Israel akan ditumbangkan pada suatu hari nanti. Saya yakin..akan lahir ribuan Salehuddin Al Ayubi dari bumi ini.

Ketika di Arish juga rasa geram kepada ISrael makin kuat apatah lagi bila mengenangkan betapa jahatnya mereka sehingga Mesir dan Saudi dapat ditakluk mindanya oleh Israel. Saya tidak dapat bayangkan..ada beberapa orang rakyat Malaysia yang didapati bersalah membantu Palestin dan dipenjara oleh Mesir.. Kes ini masih baru terjadi dan kebetulan setelah rombongan SU Perak datang ketemu student. Jadi ada baiknya lebih berhati-hati dengan siapa sahaja pesan student di Mesir. Nak sampai ke Arish sekurang-kurangnya 4 tempat pemeriksaan. Itulah realiti negara umat Islam..

Tanpa sedar sebenarnya merekalah yang menyuburkan faham anutan Israel. Mesir dan beberapa negara arab yang lain. Lebih jauh lagi..sampai pula fahaman nasionalisma sesat itu ke tanah air kita dan para pejuangnya tanpa segan silu melabelkan diri mereka Muslim. Mereka sebenarnya sudah menyimpang dari jalan yang Allah benta ngkan dan gelagatnya seperti orang mabuk. Faham inilah yang wajib kita cabut dari jiwa insan dan kembali semula menerima Islam. Maka untuk mencabutnya kita perlu pemahaman yang menyeluruh dan realistik. Jadi mari kita bermula..tolak total UBN dalam PRU 13!!! INilah langkah awal untuk menjayakan kempen Tolak faham Nasionalisma di Malaysia. Jika sudah di Malaysia berjaya..maka ia akan terus merembet..Sempena Ramadhan mari kita daokan bersama!!! Hancur Israel dan hanscurlah siapa sahaja yang mendokongnya!!

Jawapan buat Israel ialah "PERANG dalam kontaks yang luas".. Dan mengikis faham perkauman sempit harus juga diserang terutama dari pemikiran..INilah ruangnya..

HR9808: Melemahkan ISRAEL dengan apa cara sekalipun adalah tuntutan kemanusiaan sejagat. JIka dibiarkan dia berkuasa dan melakukan apa sahaja maka akan hancurlah Palestin dan alam ini. Ayuh kita berbuat sesuatu!!! Sekalipun hanya melemparkan batu kecil ke muka mereka!!

Dua serangan roket dilancarkan ke Israel

12/09/2009 3:09am

BEIRUT 12 Sept. – Pegawai kanan tentera Lebanon hari ini berkata bahawa dua serangan roket telah di lancarkan ke Israel dari negara ini.

Menurut pegawai itu, roket dilancarkan dari pekan Qlaileh, berhampiran bandar pelabuhan Tyre.

Jelas menunjukkan roket itu telah mengenai wilayah Israel,” katanya sambil enggan dikenali.

Sementara itu, jurucakap polis Israel, Micky Rosenfeld berkata, mereka mendapati salah satu daripada serangan roket dikesan berhampiran pekan Nahariya, utara Israel.

Bagaimanapun, tiada laporan kecederaan atau kerosakan dilaporkan.

Kumpulan yang melancarkan serangan itu juga masih belum dikenal pasti, tetapi puak radikal Palestin di Lebanon disyaki adalah dalangnya. – AP

1 comment:

 1. Mustapa Mansor
  Salam semua, sekarang di Arish Mesir.Esuk ke Rafah sempadan GAZA..Doakan ye selamat sampai dan kembali..ISRaEL musuh manusia sejagat, tapi jika pemimpin di negara kita mahu bersahabat dgn Israel maka cukuplah mereka sampai di sini..!!! Mereka selayak...nya dilayan bagai musuh kpd manusia sejagat. Mereka pelakon licik di depan wajah rakyat tapi membawa hati yang busuk ke mana sahaja mereka pergi..Rakyat wajib menghukum!!Read More
  8 minutes ago · Comment · Like / Unlike
  Mohammad Zaki Mohammad Amin and Nurul Aida Sayuti like this.

  Alal Al Ayubi
  Semoga dilindungi Allah, saudaraku.
  6 minutes ago · Delete

  Saifudin Ibrahim
  Ada ke pemimpin negara ini nak bersahabat dengan Israel????
  4 minutes ago · Delete

  Mustapa Mansor
  Baru selesai tarawikh dengan seorang syekh muda di masjid Roman, masjid penuh sangat berkesan..8 rakaat 1.40 minit.Tapi sesuatu yg tidak dapat dilupakan kerana ramai yg menangis apabila tiba pada ayat amaran Allah, Jam 12.30 malam sambung Qiam sampai sahur..pengalaman rohani yg sukar didapatkan..Tq..doa dan saran, terima kasih semua ye..amin
  about a minute ago · Delete

  Mustapa Mansor
  ye..bila mereka menerima ideologi nasionalisma bermakna mereka sudah tergolong dalam perangkap ISrael..ibu perkauman ada di sini dan inilah anutan pemimpin UBN..kita perlu selamatkan anak cucu kita dari fahaman sempit tajaan Israel ini. Saya tidak dapat bayangkan bagaimana nasib anak cucu kita nanti..jika kita biarkan UBN berkuasa..Selamatkan ... segera atau kita semua tenggelam spt rakyat Palestin!!! PRU 13 menjadi tanda aras komitmen kita seluruh manusia di Malaysia..menolak ajaran perkauman UBN..sama spt kita membenci Israel..laknatullah alaih...
  2 seconds ago ·
  Write a comment...

  ReplyDelete

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!