foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Wednesday, September 16, 2009

Rasul Melayu...ditangkap?

IKRAR: (Ikatan Kebajikan Rakyat). Badan bebas dan non partisan. Fokus kepada nasib dan kebajikan rakyat.

15 Sept

HR9808: AMat memalukan umat Melayu kerana yang lemah lembut ada juga yang berani menggelarkan dirinya sebagai Rasul Melayu. Tinggal di rumah sewa besar macam ada orang yang sponsor pula?? Sama juga seperti ayah PIN yang masih bebas.Kenapa boleh bebas ?? Mari kita bahas bersama. Apakah perlukan hadiah melebihi Rasul Melayu baru dapat tangkap? Tolong berikan idea apakah yang patut kita lakukan terhadap golongan ini!!

Rasul Melayu’ akhirnya diberkas JAIS
Oleh NOR SEDEK ISMAILpengarang@utusan.com.my
Abd. Kahar Ahmad (tengah) yang mendakwa dirinya sebagai rasul berjaya ditahan di Sungai Long, Kajang pagi semalam oleh anggota penguat kuasa JAIS selepas membuat intipan.
SHAH ALAM 16 Sept. – Lelaki yang mengakui dirinya ‘rasul Melayu’, Abd. Kahar Ahmad yang menyembunyikan diri daripada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sejak lebih dua tahun lalu, akhirnya berjaya ditangkap di rumah sewanya di Sungai Long, Kajang pagi ini.
Pengarah JAIS, Datuk Mohammed Khusrin Munawi berkata, ketika serbuan dilakukan pada pukul 9.45 pagi, bekas pekerja am di Zoo Negara berusia 59 tahun itu sedang makan sambil menonton televisyen di ruang tamu rumah tersebut.


Abd. Kahar Ahmad (tengah) yang mendakwa dirinya sebagai rasul berjaya ditahan di Sungai Long, Kajang pagi semalam oleh anggota penguat kuasa JAIS selepas membuat intipan.

1 comment:

 1. imbasan dari FB<<
  RASUL Melayu ditangkap..nabi palsu ditangkap..tapi ayah PIN masih bebas? Mungkin ada kod PIN yang dia sahaja yg tahu.dan orang dia sahaja yang tahu...Tolong berikan idea apakah yang seharusnya dilakukan kepada mereka ini?
  IKRAR (Ikatan Kebajikan Rakyat)
  Source: hr9808.blogspot.com

  HR9808: AMat memalukan umat Melayu kerana yang lemah lembut ada juga yang berani menggelarkan dirinya sebagai Rasul Melayu. Tinggal di rumah sewa besar macam ada orang yang sponsor pula?? Sama juga seperti ayah PIN yang masih bebas.Kenapa boleh bebas ?? Mari kita bahas bersama. ...
  7 hours ago · Comment · Like / Unlike · Share
  Mua'adzam Abdul Kadir and Anak Abah Sulung like this.

  Abul Adli
  ada PIN? kahkahkah...
  7 hours ago · Delete

  Ismail Khalid
  Tumpang senyum :-)
  7 hours ago · Delete
  Prowaris Malaysia
  Prowaris Malaysia
  Nik Aziz ada lagi... takpe...
  7 hours ago · Delete

  Bonnati Luciano
  selain ayah pin,masih ada lagi yg tak kita ketahui aktiviti mereka
  7 hours ago · Delete

  Abang Khairul VI
  Ingat ayah PIN tu pakai bar code kut ... tak pun password siam. hehehehehe!!!
  7 hours ago · Delete

  Mohd Noorafendy
  aku rase bek tukar segala PIN jadi TAC....kalo sape pakai perbankan internet die tau la pe TAC 2
  7 hours ago · Delete

  Abdullah Assegaf
  CuCoK BuN7oT MeReKa gUna BuLOh!!
  7 hours ago · Delete

  Mohamad Fairus Abu Bakar
  Tapi jangan lupa..bahawa rasul melayu memang benar2 wujud....saya percaya memang ada....di Terengganu. Rasol Wahid..salah seorang adun bn, penyokong kuat Idris Jusoh...huhu
  6 hours ago · Delete

  Mustapa Mansor
  saya mula syak.."Rasul Melayu" ni sponsor by UBN..sama macam ayah pin dulu..samapai sekarang ghaib..dia ke langit atau kemana tak jelas..yg pasti ada yg cover dia..jadi sebut hal Melayu..naik risau pula kita..ikut hukum Islam memang mereka yg menyesatkan boleh dibunuh dengan bakar..cuck buntut tu di ISA bro..tapi negeri juga..jadi Malek husin dapat... Read More RM 2.5 jt salah satunya kerana deraan beginilah..cadangan yg lain lah..bro..tapi jika tidak ada buluh pun buluh lah..supaya tahu diri..dan insaf. Cuma di Malaysia mana ada undang-undang yg jelas..semua ikut suka PM dan TPM aje..inilah otak Melayu sempit...gelaran lain banyak lagi dia pilih rasul Melayu pula..? Aduh...dunia akhir zaman..
  4 hours ago · Delete

  Mustapa Mansor
  TAC ada kat mami ros..Pin ada kat pap jib..singkatan jadi ros jib atau jibros..jampi banyak kali nanti ayah pin muncull..turun dari langit ke 10..ada kaitan dgn bomoh Hindu tau kan..nau zubillah..bertaubatlah kita dgn ini semua..sebab syirik tidak ada pengampunan bro..solat dll semua ditolak..ngeri..sampai di hari hisab..semua OOOO sbb kita syirik..tapi pemimpin kita tak takutke?..prowaris..tak takut ke?..masa itu tak tac dan PIN semua ada pada ALLAH sahaja...
  4 hours ago · Delete

  Syed Azahar
  hj kahar (rasul melayu) ni orang biasa jer, bukan pak imam mana pun, cuma kadang2 celupar sikit mulut dia. Dia pernah cerita pegawai agama pernah tangkap dia tak semayang jumaat tapi dia pertikaikan pula pegawai tu pun tak semayang. Dia pertikai kenapa tak tunggu tiga minggu berturut barulah dakwa bukan sekali tak semayang saja dakwa. Saya harap ... Read Moredia didakwa jika benar salah tapi jangan ada pendakwa yang sengaja prejudis pada dia kerana biasa kena tempelak. Harap buat kerja kerana Allah bukan dendam
  4 hours ago ·

  ReplyDelete

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!