foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Monday, October 26, 2009

APAKAH MASIH ADA HATI DALAM RONGGA TUBUH KITA?..

IKRAR: (Ikatan Kebajikan Rakyat). Badan bebas dan non partisan. Fokus kepada nasib dan kebajikan rakyat.


26 Okt
Di tengah malam begini , saya teringat di minggu terakhir ramadhan sy ke Palestin..tapi tak dibenarkan masuk jdi tersangkut di Mesir..Hati rasa macam nak pecah bila lihat di sempadan nak ke Gaza,,bantuan ditahan oleh kerajaan Mesir..saya nak cadangkan kpd siap yg kenal baik dgn rosmah n Najib..buatlah gesaan kpd Mesir spy lepaskan bantuan tersebut..kita asyik dgn lawat sana lawat sini..... tapi nyawa manusia terancam di Gaza macamana?? Kaitannya dgn rosmah sbB dia sekarang di Dubai..selangkah lagi sampailah ke Gaza..tp di Gaza tak ada tempat shopping ya..!!

Saya lontarkan hujah ini dinFB agar ada respons segera dari pimpinan negara Malaysia. Kenapa puladi FB?..Ya inilah media rakyat kerdil bersuara. Mungkin ramai yang beranggapan bahawa kita terlalu emosional terhadap Palestin. Tapi bagi saya, bukan begitu. Apa yang saya rasakan adalah apa yang saya lihat dan lalui ketika di Mesir. Mustahil sekali jika ada pimpinan negara yang pergi ke Mesir atau negar ayang tidak jauh darinya tidak terlintas di fikiran mereka untuk menjenguk ke Gaza? Jika sebagai pemimpin sebuah negara yang kononnya dihormati di negara arab apakah tidak mungkin masalah bantuan yang ditahan di Mesir dilepaskan?..Saya rasa anih sekali car berfikir pemimpin kita hari ini. Mereka seperti punya gelombang yang sama. gelombang takutkan Amerika. Gelombang pengecut dan penjilat Amerika. Aduhai rakyat Malaysia, bukakanlah matahati mu!! Lhatlah realiti ini..

Bahwa pemimpin negara di kebanyakan negara umat Islam sudah tidak sensetif lagi dengan keadaan umat atau sdr mereka. Yang sensetif bg mereka ialah bagaimana mahu baw wmng masuk dan investor masuk. Mereka sudah menjadi budak kapitalis dan hamba Amerika dan Israel. Ini relaiti yang sebahagian besar umat ini terlupa. Bila mereka mendengar ada sepatah ayat yang menyejukkan maka mereka terlupa segala kebobrokan dari sang pemimpin itu. Lalu tangan direbut untuk menciumnya ketika selepas solat Jumaat. sekalipun mereka tahu yang snag pemimpin solatnya hanya pada hari Jumaat. tapi demi harta, fulus, takhta dan segalanya di dunia ini maka,,mereka mencium tangan si penguasa...

Nauzubillah,, semoga Allah merobekkan rasa cinta kepada kemaksiatan begini dari hati kita. Perbuatan begini seharusnya dibenci dan dihina kerana melanggar perintah Allah. seharusnya mereka yang tidak mahu solat diingatkan oleh kita semua. sama jugalah dengan keadaan di Padang, Aceh dan Jawa barat yang dilanda musibah. Yang kena semuanya..tanpa kecuali..Yang solat atau tidak yang baik atau tidak yang rasuah atau tidak..

No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!