foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Sunday, February 7, 2010

PARA MUJAHID HAMAS DAN ROMBONGAN VIVA PALESTIN. ...

IKRAR: (Ikatan Kebajikan Rakyat). Badan bebas dan non partisan. Fokus kepada nasib dan kebajikan rakyat.


8 fEBR
Ada sesuatu yang istimewa ketika bertemu dengan mujahid dan relawan HAMAS di KL, Ipoh, Kuala Kangsar dalam siri penjelasan kondisi umat Islam di GAZA selepas setahun diserang Israel yang mengurbankan hampir 1400 jiwa pada bulan Jan 2009 yang lalu. Israel telah menggugurkan sebanyak 1.5 juta kg semasa serangan tersebut dengan erti kata 1 kg bagi setiap penduduk GAZA. Penduduk GAZA seramai 1.5 juta orang tidak terkalahkan bahkan mendapat gantian dari Allah seramai 3500 orang melalui kelahiran. Allahuakbar..

Inilah hakikat sebenar iaitu "Allah adalah sebaik-baik perancang".

Antara mereka yang hadir sama:
1. Syeikh Husein Khalil Saqar Al 'Awawidah (Penasihat Kanan Ikatan Ulama' Palestin)
2. Syeikh Zaid Said Al Qishawi (Korodinator Bantuan Antarabangsa Ikatan Ulama' Palestin)
3. Brigadier Maher Abid Rahman El Ramily (wakil dari Kementerian Dalam Negeri Hamas)
4. Ust Zikrullah (Wartawan dan penterjemah dari Syria)
5. ust feri Noor (Ketua KISPA)
6. Noor Azman (Wakil dari Haluan Palestin)

Pertemuan bermula di De Palma Hotel Shah Alam kemudian saya mengundang mereka datang ke Perak.

7 hb Febr 2010

Alhamdulillah program dari pagi sehingga malam berjalan spt yang dirancang. Tamu khas dari Hamas Syeikh Maher, Ust Zikrullah (penterjemah dan wartawan dari Syria), Ust Ferry Nuur (KISPA Indonesia), Ismail smik dan lain-lain pulang ke KL setelah selesai program di Kuala Kangsar. Target relawan muslim ke GAZA bersama Viva Palestine (5 kapal) pada bulan May 2010 akan datang..
Ketua rombongan Viva Palestine yang akan masuk ke GAZA ialah PM Turki (ERDOGAN). Kapal akan bergerak dari Turki dan masuk terus ke perairan GAZA agar bantuan dari seluruh dunia dapat diberi langsung ke sdr-sdr kita di GAZA. Laluan dari Mesir (Rafah) tidak perlu lagi kerana jelas mereka bersekongkol dengan US dan Israel... laknatullah..Banyak bantuan melalui jalan ini gagal tiba di GAZA..
Oleh itu WAJIB kita mencari jalan lain dan seluruh umat Islam harus digerakkan agar GAZA dan Al Aqsa dapat dibebaskan dari cengkaman Israel!!!
Daftarkan nama anda dan niatlah dengan ikhlas hanyasenya kerana Allah maka jika kita mati dengan niat yang ikhlas ini, kita bermohon agar niat syahid di jalanNya diterima Allah. Maka ayuh sdr ku segeralah untuk berbuat sesuatu dengan ikhlas!!
See More

www.e-s2u.com
Siapa yang mahu ikut bersama sila info kami!!

Mustapa Mansor: +60123333825
emel: mustm99@hotmail.com

No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!