foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Wednesday, May 6, 2009

UMNO + BN = ISRAEL...?

HR9808@IKRAR - adalah wadah bebas bukan partisan yang memfokus kepada kebajikan rakyat.
Singkatan;IKRAR (Ikatan Kebajikan Rakyat)

7 May

Hari ini dinantikan oleh seluruh dunia terutama rakyat Perak kerana ianya terlalu penting untuk rakyat melihat bukti kejujuran UMNO BN atau mereka membuktikan sifat seperti ISRAEL. Ramai pemimpin UMNO masih khayal yang kononnya mereka membela rakyat? Bela dalam khayalan dan mimpi tidak akan sama dengan relaiti. Dan pada hari ini ialah buktinya siapa mereka yang sebenar. Pembela atau pendera seperti ISRAEL? Kita tunggu dan lihat!! Cuma sejak semalam menurut teman-teman di Ipoh, polis dan FRU tidak tidur menjaga bangunan-bangunan kosong dan masjid. Apakah ini ulangan zaman komunis atau zaman UMNO duplikat kaedah ISRAEL yang dibenci oleh dunia?
Pesan saya simple sahaja terutama kepada para pemimpin UMNO di Perak, Dr Zambry khasnya (pernah nongkrong bersama di tepi-tepi longkang rumah Anwar pada tahun 1998 sekalipun dia tak ingat sekarang):

1. Hati manusia makin hitam bila membuat keputusan dan cenderung zalim dalam kehidupan. Bagi saya kecenderungan beliau bersekutu dengan pihak yang zalim sudah memberi alamat yang jelas betapa jauhnya hidayah dari hidup para pemimpin UMNO khasnya. Ini soal yang amat sensetif sebagai seorang MUslim. Kita tidak bicara dan sentuh soal kuasa tapi lebih bersifat kecenderungan jiwa kita semua. Sayang sekali jika jiwa kita yang salim yang dekat dengan hidayah dan melemcong jauh darinya akibat dari kecenderungan jiwa kita kepada kesesatan dan kezaliman.

2. Berkawan dengan mereka yang jauh dari hidayah seperti Haroman dan Qarun di zaman Firaun berakibat kepada kemusnahan diri dan menjauhnya taufiq sehingga sesat ke neraka azab Allah. Mungkin bagi seorang politisi Marchiaveli soal azab, syurga neraka dan nilai bukanlah penimbang utama kerana semua ukuran mereka hanya terfokus kepada metarial, fulus serta kuasa. Inilah kepuasan bagi mereka yang jauh dari hidayah Allah. Sebagai seorang Muslim kita wajib memperingatkan siapa sahaja terutama para ulama dan umara' di bumi Malaysia.

3. Keadaan di Perak sekarang tidak akan berlaku jika pimpinan UMNO menghargai iman, Islam dan barakah dalam perjuangan mereka. Fahaman kaum yang berakar umbi dari material akan menyesatkan orang Melayu dan menjahanamkan nilai Melayu seluruhnya. Fahaman ini amat selesa bagi pemimpin Melayu sekular sejak zaman berzaman dan mereka akan pertahankan dengan segala daya upaya mereka. Yang dimangsakan oleh mereka adalah rakyat Melayu kampung yang berpendidikan rendah yang masih berkisar persoalan mahu hidup tenang dan aman. Boleh makan minum, berkeluarga dan berhibur. Itulah lingkaran yang dengan sengaja disuburkan oleh para elit melayu berfaham nasionalis sekularis. Oleh yang demikian para dai jangan duduk diam, jangan rasa selesa dengan suasana ini kerana ianya akan meruntuhkan seluruh diin yang dibawa oleh Rasul kita. Jangan harap lagi kepada para ulama atau mufti yang cenderung kepada fahaman nasionalis sekularis ini kerana mereka juga sudah hilang hidayah. Mereka tidak merasa lagi ni'mat iman dan Islam seutuhnya sehingga mereka jugalah yang jika terdesak akan menjadi talibarut kepada UMNO + BN = Israel.

4. Jika UMNO + BN = ISRAEL ,mahu keluar dari lambang ini maka mereka perlu segera bertindak membetulkan tindakan mereka yang selama ini masih terus bersifat seperti ini. Bersihkanlah kezaliman dan penindasan yang selama ini menjadi amalan politik kamu!!!

HR9808: Kenyataan di bawah adalah bukti betapa ISRAEL mempersenda dan cuba permainkan PBB.

Israel Cegah Ki-Mon Adopsi Hasil Investigasi PBB
By Republika Newsroom
Kamis, 07 Mei 2009 pukul 08:01:00

JERUSALEM -- Sejumlah media massa mengisyaratkan Sekjen PBB Ban Ki-Mon tunduk pada tekanan yang dilakukan otoritas penjajah Zionis Israel dan Amerika Serikat, agar tidak mengadopsi hasil laporan tim investigasi yang mengecam militer Zionis Israel atas kejahatan perang yang dilakukan di Jalur Gaza.

Meskipun tim investigasi PBB sudah menyampaikan laporan yang berisi kecaman atas agresi Israel ke Jalur Gaza dan disampaikan ke Sekjen PBB Ban Ki-Mon, namun laporan ini “tidak dianggap sebagai dokumen hukum.

Wakil radio Israel di New York menukil dari sumber diplomatik yang mengatakan , “Meskipun ada laporan ini, namun Sekjen PBB berniat menyampaikan kepada dewan keamanan untuk tidak bertekad melanjutkan investigasi dalam aksi militer Israel, dan menjelaskan bahwa laporan tim investigasi ini tidak memiliki dampak hukum.

Sementara itu harian Israel Yedeot Aharonot menyebutkan bahwa Israel beberapa hari terakhir melakukan tekanan besar terhadap sekjen PBB agar mengoreksi laporan atau menunda penerbitannya.

Untuk tujuan ini maka Sekjen Departemen Luar Negeri Israel Yuse Gali bertolak ke kantor PBB di New York. Diperkirakan Presiden Israel Shimon Perez akan menyampakan hal ini dalam pertemuannya dengan Ban Ki-Mon pekan ini. pip/ahi

HR9808: Kenyataan di bawah pula bagaimana UMNO BN persendakan rakyatnya...

MB harap sidang DUN lancar


Anggota polis mengawal jalan raya di hadapan bangunan SUK Perak, semalam. - UTUSAN/Mohd. Najib Mohd Nor


IPOH 6 Mei - Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir berharap sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) yang akan bermula esok, berlangsung dalam keadaan baik dan lancar.

Sambil meminta semua pihak menghayati dan menghormati prinsip-prinsip demokrasi, beliau berkata, tiada gunanya orang ramai terlibat dengan demonstrasi kerana ia hanya akan mengundang kejadian yang tidak diingini.

''Kalau kita faham dengan prinsip demokrasi, tidak perlu berteriak ke sana ke mari. Sepatutnya kita hayati prinsip-prinsip itu dan hormatinya.

''Sebarang persoalan atau masalah, interpretasi apa yang berlaku, itu sama-sama kita hadapi, jangan sampai kita meracuni membawa rakyat sampai ke satu peringkat hilang kewajaran dan kewarasan.

''Bukan ini cara kita berpolitik. Mereka kata mahu keluar beramai-ramai, bayangkan kalau saya menggerakkan perkara sama. Sebab itu saya selalu sebut, kita pelihara keadaan ini sebaik-baiknya kerana ini sidang dewan. Biarlah kita bersidang dengan cara yang baik," katanya di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas desas desus satu perhimpunan besar-besaran bagi memprotes sidang DUN di Bangunan Perak Darul Ridzuan akan diadakan esok.

Zambry berkata, apa yang penting sekarang ialah memelihara keamanan dan menghadapi setiap masalah yang timbul dengan lebih tertib dan berhemah.

Ditanya tentang dakwaan pembangkang bahawa beliau dan enam Exco kerajaan negeri tidak sepatutnya hadir ke sidang DUN tersebut, kata Zambry, perkara itu tidak timbul kerana mahkamah telah memutuskannya sebelum ini.

Malah jelasnya, semua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) termasuk tiga wakil rakyat Bebas yang menyokong BN akan turut hadir.

Menjawab soalan adakah beliau 'berdebar-debar' melalui saat-saat yang sukar dijangka esok, katanya, sehingga kini, beliau masih boleh tersenyum dan itu menandakan tiada apa yang perlu dibimbangkan.

Berhimpun:Polis bertegas

IPOH 6 Mei - Polis memberi amaran tidak akan teragak-agak mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana penyokong parti politik yang berhimpun di hadapan bangunan Kerajaan Setiausaha Negeri (SUK) tempat berlangsungnya sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) esok.

Ketua Polis Perak, Datuk Zulkifli Abdullah berkata, pihaknya telah mendapat perintah mahkamah untuk menghalang sebarang perhimpunan haram diadakan sepanjang sidang DUN itu berlangsung.

Langkah itu katanya, diambil mengikut Seksyen 98 Kanun Acara Jenayah berikutan desas-desus akan berlakunya perhimpunan haram pada sidang tersebut.

"Orang ramai termasuk para pemimpin politik adalah dilarang menghampiri 500 meter daripada bangunan SUK semasa sidang DUN diadakan.

"Satu notis pemberitahuan kepada orang ramai akan ditampal di sekitar pintu masuk bangunan SUK petang ini," katanya pada satu sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perak di sini petang ini.

Mohamad Sabu ditahan polis

KUALA LUMPUR 6 Mei - Naib Presiden Pas, Mohamad Sabu ditahan polis di sebuah restoran di Jalan Pahang Barat di sini petang ini berhubung penganjuran majlis solat hajat sempena persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, esok.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd. Bakri Mohd. Zinin ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini mengesahkan penahanan pemimpin kanan Pas itu.

Difahamkan, Mohamad ditahan di bawah Akta Hasutan 1948 oleh kira-kira 10 anggota polis berpakaian preman sewaktu beliau meninggalkan restoran itu yang terletak berhampiran Hospital Tawakal, kira-kira pukul 3 petang ini.

Sebelum itu dia dikatakan sedang minum bersama beberapa ahli Pas termasuk Ketua Dewan Pemuda Pas, Salahuddin Ayub di restoran berkenaan.

Juga difahamkan dalam kejadian tersebut, beberapa ahli Pas itu cuba menghalang penahanan Mohamad tetapi tidak berhasil.

Malam tadi, aktivis Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Wong Chin Huat yang dikatakan terlibat dalam gerakan baju hitam menjelang persidangan DUN Perak, ditahan polis kerana mengeluarkan kenyataan berbaur hasutan mengikut Seksyen 4 (1)(b) Akta Hasutan 1948.

Dia ditangkap di rumahnya di Taman Seri Sentosa, Jalan Klang Lama, di sini beberapa jam selepas memberikan kenyataan pada satu sidang akhbar pagi semalam.

Difahamkan, polis akan menyoal siasat lelaki terbabit untuk mengumpul beberapa lagi maklumat terutamanya mengenai penyebaran beberapa khidmat pesanan ringkas (SMS) yang berbaur hasutan.

30 ditahan ingkar perintah mahkamah

07/05/2009 9:58am

IPOH 7 Mei - Kira-kira 30 orang awam termasuk dua wakil rakyat pembangkang ditahan kerana berdegil dan terus berkumpul di sekitar bangunan Perak Darul Ridzuan di sini pagi ini bagi mengganggu perjalanan sidang Dewan Undangan Negeri.

Polis membuat tangkapan itu berdasarkan perintah mahkamah yang membenarkan untuk menahan mereka yang berkumpul dalam kawasan radius 500 meter dari kawasan bangunan berkenaan.

Pada masa sama, mereka yang ingkar dengan berkumpul dan memberi alasan sedang makan dan minum di sebuah restoran berhampiran bangunan terbabit turut ditahan. - Utusan

HR9808: Di Malaysia pemimpin nasionalis sekularis UMNO menggunakan polis, sultan dan undang-undang untuk menyekat kemaraan rakyat dan sama juga dengan ISRAEL menggunakan pengaruh di USA untuk kepetingan mereka di dunia. Selagi fahaman sesat perkauman yang dianut samada Melayu atau ISRAEL maka selagi itulah ISLAM dan kebenaran akan dihina dan ditindas. Inilah yang harus kita sebar luaskan agar rakyat memahami betapa sesatnya faham perkauman ini.

Dunia Islam Korban Kampanye Busuk Israel

Rabu, 06/05/2009 11:59 WIB

Di Washington, berkumpul ribuan tokoh Yahudi, dari seluruh penjuru AS. Ada presiden, gubernur, senator dan anggota kongres, dan bahkan menurut berita yang ada, separuh anggota Kongres ikut hadhir di Konferensi AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee). Tak kurang Presiden AS Barack Obama, Wakil Presiden AS Joseph Biden, Menlu Hallary Clinton, Presiden Israel Shimon Perez, Perdana Menteri Israel Benyamin Netanyahu (melalui teleconferences), Menlu Israel Avigdor Lieberman, mantan Menlu Israel Tzipi Livni, serta sejumlah tokoh Zionis lainnya, ikut hadhir dalam konferensi itu.

AIPAC tak lain, kumpulan para tokoh Yahudi di AS, yang mempunyai kepentingan kepada pemeritahan di Washington, tujuannya agar siapapun yang berkuasa di Gedung Putih, Capitol Hill, dan Pentagon, selalu berpihak dan mendukung Israel.

Tetapi, tidak hanya itu, yang dituju oleh Zionis Israel, rejim ini menggunakan ‘tangan’ (by proxy), pemeritahan manapun di dunia yang akan digunakan Israel untuk menghancurkan musuh-musuhnya. Inilah yang paling pokok, berdirinya lembaga lobby yang bernama AIPAC, yang berpusat di Washington. Tentu, sekarang ini negara yang paling dicengkeram oleh lobby Zionis-Israel melaluli lembaga AIPAC ini,tak lain adalah AS.

‘The Triangel Power’ yaitu AS, Uni Eropa dan Rusia, sebagai kekuatan global, secara efektif berhasil ‘digunakan’ oleh Zionis-Israel melalui jaringan lobby mereka, yang tujuannya mengeleminir, semua negara dan kekuatan-kekuatan yang dianggap musuh dan menjadi ancaman Israel.

Korbannya, seperti Iraq dan Saddam Husien, Taliban, Al-Qaidah, Pakistan, dan para pejuang Palestina-Hamas, dan negara-negara Islam. Mereka semua dihancurkan secara sistematis. Sehingga, tak ada lagi perlawanan terhadap kejahatan yang dilakukan oleh Zionis-Israel.

Bagaimana methode yang dijalankan oleh Zionis-Israel itu? Pertama, rejim Zionis-Israel berhasil melakukan kampanye busuk terhadap masyarakat dunia, dan menyebarkan opini yang menyesatkan, serta membuat stigma, serta manipulasi terhadap mereka yang dianggap musuh.

Rejim Zionis Israel berhasil mencuci otak (brainwashing) terhadap masyarakat dunia, dan membuat apa yang disebut ‘the pseudo enemy’, yang bersifat latent, yang sebenarnya adalah untuk menutupi kejahatan Zionis-Israel. Langkah ini dilakukan melalui kampanye media yang sangat intensif, dan juga menyakinkan para pemimpin dunia, terhadap mereka yang menurut Zionis-Israel sebagai musuh.

Setiap kali Zionis Israel melakukan kejahatan yang sangat dahsyat, selalu masyarakat dunia diam, dan bungkam seribu bahasa. Seakan mereka menjadi ‘given’ atas segala kejahatan dan tindakan yang mereka lakukan.

Sepanjang sejarah, sejak Zionis-Israel menjadi sebuah entitas politik, dan berdirinya negara Zionis-Israel, berulangkali melakukan kejahatan, dan selalu tidak ada penolakan dan kecaman dari masyarakat dunia. Bagaimana masyarakat dunia dengan sangat mudah melupakan kejahatan Zionis-Israel, yang membunuhi rakyat Palestina di Gaza dengan mesin perang mereka, tapi justru Israel berhasil memobilisasi dukungan bagi Israel, dan menjadi negara yang terancam keamanannya oleh Hamas?

Apa yang disebut ‘pseudo enemy’ terus menerus diciptakan oleh Israel, seperti Saddam Husien, yang mempunyai senjata pemusnah massal (WMD), dan tak ada buktinya. Tapi, Saddam sudah digantung dan Iraq sudah luluh lantak. Penyerangan terhadap Iraq itu, tak lain, skenario dibuat oleh Paul Wolfowitz, yang menjadi Deputi Menhan AS, dan skenario penghancuran Iraq itu dijalankan oleh Bush.

Paul Wolfowitz, tak lain adalah pengikut Partai Likud, yang masuk ke dalam pemerintahan Bush, dan mempunyai hubungan yang kuat dengan AIPAC. Lalu, Taliban dan al-Qaidah dituduh sebagai pelaku peristiwa 11 September, sesudah itu, Presiden Bush memerintahkan penghancuran terhadap Taliban dan Afghanistan, sampai sekarang.

Di masa Obama, yang digambarkan sebagai tokoh ideal, bagi masa depan dunia, ternyata tak lebih baik dibandingkan dengan George Walker Bush, yang tangannya penuh berlumuran darah umat Islam. Obama memerintahkan pasukannya di Iraq untuk dipindahkan ke Afghanistan. Obama tak berbeda dengan Bush, dia mempunyai segudang agenda perang, yang mennjadi titipan rejim Zionis-Israrel.

Menhan AS Robert Gate, sekarang sangat bingung, bagaimana harus memobilisasi tentara AS ke Afghanistan, yang ditargertkan akhir tahun ini jumlahnya harus mencapai 100.000 personil, karena alasan kondisi kegawatan yang sekarang dihadapi pemerintah Afghanistan, khususnya menghadapi Taliban.

Bush sudah terperosok ke dalam ‘rawa-rawa’ perang di Iraq, Afghanistan, Pakistan, Palestina, Somalia, dan Sudan, yang mengakibatkan AS menjadi bangkrut. Tapi, rejim Zionis-Israel terus mendorong AS untuk berperang menghadapi apa yang disebut sebagai ‘pseudo enemy’, yang diciptakan oleh Zionis-Israel, yang tak akan pernah habis-habis. Selalu yang menjadi sasaran adalah dunia Islam. Dan, tradisi perang Bush dilanjutkan oleh Presiden Barack Obama.

Ketika menginjakkan kakinya di Istambul, Turki, dan berbicara dihadapan pemimpin tokoh-tokoh agama, Obama menginginkan adanya ‘kerjasama’ dengan dunia Islam, dan ingin memperbaiki hubungannya yang rusak di kala pemerintahan Bush, tapi Obama, nampaknya tak dapat bergerak, karena ‘kaki dan tangan’ nya sudah dibelenggu oleh Zionis-Israel. Apalagi, sekarang di Israel yang berkuasa tak lain adalah ‘gerombolan’ teroris yang ganas, dan dengan menggunakan jubah sebagai politisi, sekarang berkuasa dan mengelola kebijakan negara Israel yang sangat rasis dan anti Islam dan Arab.

Shimon Perez berbicara dengan berapi-api di Konferensi AIPAC tentang ancaman nuklir Iran. Benyamin Netanyahu, Avigdor Lieberman, mengancam Iran, dan memberikan batas waktu tiga bulan kepada Iran, yang akan menggunakan kekuatan militernya terhadap Iran. Kampanye anti Iran ini menggelegak di depan para tokoh Yahudi yang menghadiri Konferensi AIPAC, dan para tokoh Yahudi itu mengamininya.

Tapi, apakah memang sangat serius, ancaman nuklir Iran itu? Karena seperti yang pernah diungkapkan oleh el-Baradei, yang menjadi Ketua IAEA, dan sudah menyangkal bahwa Iran melakukan pengayaan iuranium untuk tujuan militer. Tapi, rejim Zionis-Israel terus melakukan kampanye tentang ancaman Iran ini. Kemudian, seluruh dunia memjadi terperangah terhadap ancaman nuklir Iran. Israel berhasil menciptakan ketakutan atas ancaman nuklir Iran, ini adalah cara untuk membelokkan isu yang sebenarnya tentang nasib rakyat Palestina.

Inilah dengan sangat sistematis dan terencana Zionis-Israel berhasil mengubah persepsi masyarakat dan para pemimpin dunia. Disisi lain, Zionis-Israel, kejahatannya dilupakan, dan terus melakukan kejahatan terhadap rakyat Palestina tanpa henti-henti.

Ketika Presiden Shimon Perez bertemu dengan Obama di Gedung Putih, satu-satunya yang dikatakan pemimpin AS itu kepada Shimon Peres tak lain, “Keamanan Israel menjadi prioritas utama” AS, ujar Obama, Rabu kemarin. Sebaliknya, Perez mengatakan, bahwa antara Israel dan AS, tak ada ruang perbedaan’, ucapnya. Inilah keberhasilan Zionis-Israel memanipulasi pemerintah AS dan masyarakat dunia, bahwa dirinya menjadi fihak yang selalu terancam keamanannya.

Padahal, hakekatnya Zionis-Israel lah yang selalu menciptakan ketidak amanan dunia, dan selalu menciptakan kekacauan dengan menggunakan tangan ‘proxy’ AS, dan berlangsung di mana-mana. Seperti, disindir oleh Tzipi Livni, yang mengatakan bahwa Israel berterima kasih kepada Iran, karena dengan adanya isu nuklir itu, negara-negara Arab yang pragmatis, sekarang menjadi lebih dekat dengan Israel. Iran dipersonifikasikan sebagai 'monster' baru di Timur Tengah, karena isu nuklir, yang terus dihembuskan Zionis-Israel, yang menyebabkan rejim-rejim Arab menggigil ketakutan menghadapi Iran, dan mereka senang kerjasama dengan Israel dibandingkan harus berperang menghadapi Zionis-Israel.

Berkumpulnya ribuah tokoh Yahudi di dalam Konferensi AIPAC, tak lain, tujuannya untuk menekan Presiden Barak Obama, agar tidak terlalu memberikan apresiasi kepada terbentuknya dua negara : Palestina-Israel. Sejumlah tokoh-tokoh yang ada di kongres yang pro-Israel, seperti Stony Hoyer, Eric Cantor, Christhoper Dodd,Arlen Specter, Johnny Isakson, dan John Tune, yang mempertanyakan tentang konsep dua negara itu. Intinya, mereka tidak ingin Gaza itu menjadi tempat ‘teroris’. Maka, harus dieleminir secara menyeluruh melalui kerjasama global.

Zionis-Israel berhasil melakukan ‘brainwashing’ (cuci otak), mengubah persepsi, memanipulasi opini, yang semua itu, tujuannya mengubah pandangan masyarakat dunia, di mana Israel yang melakukan kejahatan dan kebiadan, tetapi justru Israel sebagai fihak yang terancam. Kejahatan Zionis-Israel, lebih dahsyat dibanding dengan Nazi-Hitler. Tetapi, sekarang selalu yag digembar-gemborkan adalah Yahudi sebagai korban ‘holocaustz’. Inilah faktanya. Walalhu 'alam.

(mashadi)

No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!