foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Monday, December 21, 2009

FITNAH DAN MENUDUH ADALAH TABIAT MEREKA YANG HASAD...

IKRAR: (Ikatan Kebajikan Rakyat). Badan bebas dan non partisan. Fokus kepada nasib dan kebajikan rakyat.


22 dIS

Bahaya akibat hasad seperti tidak dihiraukan oleh ulama UMNO. Kemana sahaja mereka pergi dan di mana sahaja mereka berada inilah senjata mereka. Yang jelas senjata inilah juga yang merosakkan diri mereka di dunia dan di akhirat. Semoga Allah selamatkan kita dari terkena virus hasad ini..!!

Renungkan:

Khairi Jalalluddin Propaganda Anwar menggunakan ulamak besar, ulamak kecil, menggambarkan mahkamah tidak adil akan memberi kesan yang tidak betul kepada perjalanan kes liwat beliau. Setuju atau tidak?
12 hours ago · Comment · Like
5 people like this.

Syed Shah Syed Osman TAK SETUJU... :)
12 hours ago

Mohd Aizuddin Mohd Zarudin tidak setuju
12 hours ago

Nasrul Faisal Tak Setuju......Setuju Kes Liwat di Mahkamah Syariah.....
12 hours ago

Syed Shah Syed Osman laksanakan tuntutan QAZAF...
12 hours ago

Fairuz Sulaiman Ustaz Khairi. Kenapakah hukuman tuduhan liwat tidak boleh dilaksanakan di Mahkamah Syariah? Kenapa perlu ke mahkamah sivil? Boleh berikan penjelasan kepada ana? Mabruk
11 hours ago

Mohan Perumal Mungkin kerana, Hakim di Mahkamah Syariah berpendidikan Agama dan masih percaya kuasa ALLAH lebih besar dari kuasa PM, dan mungkin mereka akan menegahkan keadilan mengikut lunas-lunas Agama Suci ALLAH bukannya mengikut arahan JPM. Apa kata Saudara En KJ.
Kalau comment saya salah, sedia terima teguran dengan hati yang terbuka. Tq.
11 hours ago

Yeop Zarul urmm,

pasni kalau berjaya kes liwat jadi di bawa ke mahkamah syariah.. kes rogol akan menyusul jugak... bohsia , bohjan dah boleh tersenyum...lol (sape ade nampak mende masuk)
10 hours ago

NahwanNur فضيلة Rask tidak setuju , ulama' besar yg ust maksudkan mana mungkin membuta tuli dipergunakan. Kerana beliau sendiri merasakan bagaimana terfitnah sehingga dipenjarakan.
10 hours ago

NahwanNur فضيلة Rask wallahu'alam ...
10 hours ago

Nazir Abdullah ustaz, bukankah tuntutan qazaf itu ialah pada si polan (C) yang gagal membawa 4 saksi yg adil apabila dia menudub si polan (A) dan si polan (B) berzina?...jikalau yg dirogol ataupun yg mengaku secara sukarela(spt zaman rasulullah s.a.w) perlu membawa 4 saksi yg adil, bermakna dia TIDAK AKAN mendapat keadilan sampai bila2.
9 hours ago

Khairi Jalalluddin dalam hukum hudud.. jika ada keraguan maka ia akan jatuh kepada hukum Takzir..bermakna penjenayah (peliwat) tidak akan lepas begitu , tetapi penaltinya tetap dikenakan.
6 hours ago

Roslan Puzan Aladin pun tidak setuju...dan tidak sesuai digunakan istilah propaganda ttp itulah kekuasaan Allah taala untuk menyedarkan umat islam di Malaysia-teguran dari Allah sebelum bala dari Nya tiba.Apatah lg kedatangan ulama besar pun dikatakan politik...siapa kita nak pertikaikan perkara seumpama itu?? hanya makhluk yg kerdil lg hina dicc Allah..
6 hours ago

Wan Salman Wan Ismail Bagaimana pendapat Prof. Dr. Yusuf Al-Qaradawi, Pengerusi Kesatuan Ulama Islam Sedunia,yang berharap kefahaman mengenai agama dan perpaduan umat Islam di negara ini yang berada dalam keadaan baik, dapat dipertahankan. adakah dianggap ulama upahan juga?
5 hours ago

Mohd Najib x defend minester sorok kes kehilangan enjin jet 2007, apa hukum dia ustaz? nampak gaya mcm bersubahat sama je
4 hours ago

Tarmizi Mohd Jam kepada rakan2 kj yg duduk di sebelah sana, jangan kerana marahkan anwar, buat ulasan yg mencemuh hukum Allah SWT sinis, beracun seolah-olah tak adil dgn mengenakan 4 saksi dan kena nampak spt keris di masukkan ke sarung. Itu antara manusia dgn Allah, kalau tak boleh adakan saksi dan tak nampak, jgan cerita. Allah tahu apa yg peraturan dan udang2 untuk manusia.
4 hours ago

Ahmad Baei Orang yang berpendidikan agama harus berpijak di atas jalan nyata. Kalau silap pijak mereka lebih dahulu masuk neraka. Jadi, jangan bangkitkan permusuhan sesama islam apatah lagi meniupkan angin permusuhan antara orang islam dengan bukan islam.
3 hours ago

Mohd Gunawan KJ... Ittaqullah. Hak berparti politik itu hak tuan. Tapi hukum Allah, hak sapa? Kadang2, kata2 org mcm tuan inilah sebenarnya yg 'merobohkan' terus kepercayaan kaum muslimin Malaysia kpd UMNO, dan kepercayaan not-yet-muslim kpd Islam... Konon mcm sokong UMNO/BN.. tp rupanya, sokong yg mbawa rebah... akhi KJ, saamihni..
3 hours ago

Nazir Abdullah betul la tu tarmizi, pasni sapa2 yg kena rogol, diam2 je la...even kalau isteri yg kena rogol dek suami yg tak balik2 rumah lebih dpd 3 bulan pun jgn cerita kat sesiapa sebab takde 4 saksi yg adil...
3 hours ago

Ahmad Shakir Inilah ustaz akhir zaman...penjilat UMNO...kasihan..
2 hours ago

Mohd Gunawan Kwn2 semua... walaupun kita tak setuju dgn ust KJ kita ni.. tapi jagalah juga lidah dan jari kita yg menaip ni.. ittaqullah...! kita marah Kj gunakan perktaan sembarangan... jadi jgn pula kita ikut perangai yg kita sendiri marahkan tu... marilah kita semua bertaqwa kpd Allah!!
2 hours ago

Saleem Ali aktiviti2 yg dilakukan oleh Sheikh Yusof Qardhawi ketika berada di Malaysia menunjukkan bahawa beliau lebih berminat dengan perjuangan PAS dlm menegakkan Islam...setuju atau tidak?
2 hours ago

Abdul Muhsien Sulaiman setuju utk sdr saleem&mohd gunawan
2 hours ago

Mustapa Mansor Bagi saya, hukum Allah sudah jelas. tabik dgn Mohan dan kwn-kwn yang begitu halus berbicara dgn mereka yg zalim. Zalim itu gelap dan mereka yg berada dlm kegelapan akan berkelakuan meraba dan tercari-cari. Jd sesiapa yg bersama dgn gol zalim jg sama.Smg Allah memberi hidayah kpd mereka yg sdh hilang cahaya dlm kehidupannya!! Amin.
about an hour ago · Delete

Yusof Jamaludin Berani kerana benar...takut kerana salah....Takut ape klu kita x salah.....Biar mahkamah mana sekali pun...Klu kita x bersalah, Allah akan senantiasa bersama kita....
about an hour ago

Nik Faatihah Shahari no komen...
44 minutes ago

Nasri Abdul Rahim kes liwat di mahkamah sivil? mudah.. ianya termaktub dalam perlembagaan negara sejak merdeka.. tak suka? ubahlah
36 minutes ago

Yusof Jamaludin Setuju sangat NAR.....
31 minutes ago

Ahmad Farihan Dan yang mempersatukan hati mereka (orang-orang yang beriman)[622]. walaupun kamu membelanjakan semua (kekayaan) yang berada di bumi, niscaya kamu tidak dapat mempersatukan hati mereka, akan tetapi Allah Telah mempersatukan hati mereka. Sesungguhnya dia Maha gagah lagi Maha Bijaksana.( al-anfaal ayat 63)

[622] penduduk Madinah yang terdiri dari suku Aus dan Khazraj selalu bermusuhan sebelum nabi Muhammad s.a.w hijrah ke Medinah dan mereka masuk islam, permusuhan itu hilang.

MARILAH BERSATU HATI UTK TEGAKKAN AGAMA ALLAH...
See More
23 minutes ago

Sufian Al-Siddeq Marilah bersatu dibawah Pemerintah...
19 minutes ago

Haji Ahmad Talalo kerana pulut santan binasa kerana mulut hancur nya bangsa.
7 minutes ago

Mustapa Mansor kerana pulut santan binasa, kerana cendol santan berguna, sebab zalim amalan biasa, di akhirat nanti pasti kena.
2 seconds ago · Delete

No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!