foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Saturday, July 5, 2008

ESUK TETAP BERHIMPUN..DI KELANA JAYA..

HR9808@IKRAR - adalah wadah bebas bukan partisan yang memfokus kepada kebajikan rakyat.Singkatan;
IKRAR (Ikatan Kebajikan Rakyat)

5 JUN

Sdr/sdri,
Jangan lupa bawa keperluan secukupnya bagi memaksimakan konsentrasi desakan protes sehingga HARGA MINYAK TURUN dan jika mereka masih berdegil rakyat TURUNKAN BN-UMNO dari persada Negara.

Bagi yang Muslim sila siapkan alat untuk solat setiap waktu sehingga solat hajat. Mari kita tadahkan tangan ke langit dan sujudkan kepala kita ke bumi meminta petunjuk dari Allah yang maha berkuasa.

Ajaklah semua agar protes kita bererti buat semua dan kita selamatkan Malaysia dari kemusnahan angkara pemimpin BN yang tidak perihatin dengan rakyat.

Mari berhimpun beramai-ramai di Stadium MPPJ Kelana Jaya, Ahad ini, 10 pagi
Anis Nazri
Fri Jul 04, 08 4:23:03 pm MYT

KUALA LUMPUR, 4 Julai (Hrkh) - "Pakatan Rakyat berpandangan rakyat perlu diberikan ruang untuk mengeluarkan pendapat dan berkumpul bagi melahirkan rasa tidak puas hati terhadap keputusan kerajaan menaikkan harga minyak dengan begitu drastik tanpa alasan kukuh," kata pemimpin Pakatan Rakyat Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Sehubungan itu rakyat diseru menyertai perhimpunan aman memprotes kenaikan harga minyak pada Ahad, 6 Julai ini jam 10.00 pagi dan dinasihatkan agar tidak terpengaruh dengan provokasi pihak luar.

Pakatan Rakyat juga memaklumkan bahawa perubahan lokasi perhimpunan membantah kenaikan harga minyak dari Petaling Jaya ke Stadium MPPJ Kelana Jaya (berhampiran Kolam Renang MPPJ dan Pusat Latihan MAS), dibuat atas nasihat pimpinan Pakatan Rakyat, yang diputuskan selepas mesyuarat di rumah Anwar Ibrahim, semalam.

Menurut kenyataan bersama Setiausaha Agung parti komponen Pakatan Rakyat, pertukaran lokasi tersebut dilihat berdasarkan perkembangan suasana politik semasa.

Kenyataan media itu ditandatangani Anwar, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng; Setiausaha Agung PAS, Dato' Kamaruddin Jaffar; dan Setiausaha Agung KeADILan, Datuk Salehudin Hashim.

Sementara itu, jurucakap Protes, Moon Hoi, ketika dihubungi mengesahkan pertukaran tersebut, bagaimanapun pengisian program tersebut tidak berubah.

Pelbagai program akan diadakan, termasuk solat hajat perdana selepas Isyak yang bakal diimamkan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Abd Aziz Nik Mat.

Difahamkan, selain Anwar, Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, dan Presiden KeADILan, Datin Seri Wan Azizah mengesahkan turut serta dalam perhimpunan itu. - mr_

Menteri mangkuk buat kenyataan..
Siapa yang cabar polis ..? rakyat berhimpun secara aman dah...bila dah terdesak guna ISA dan alasan ketenteraman awam...Ini tanda tidak sihat dan amat merugikan rakyat kerana hak mereka dinafikan secara bodoh. Buatlah cara lain...!!! Tapi oleh kerana setiap hari makan rasuah fikiran dan hati mereka jadi gelap...yang benar dan salah dah tak nampak...

TAIPING 5 Julai – Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Syed Hamid Albar mengingatkan orang ramai supaya tidak mencabar polis dengan menyertai perhimpunan haram yang dianjurkan oleh parti pembangkang.
‘‘Kita tidak akan berkompromi jika kedudukan keselamatan dan ketenteraman awam tergugat. (Oleh itu) Jangan melanggari undang-undang,’’
‘‘Jangan sesiapa cuba menggugat kepentingan awam dan mencabar tindakan polis kerana apabila kita perlu mengambil tindakan kita akan lakukannya,’’ kata beliau.
‘‘Pihak polis hanya mahu melindungi kepentingan orang ramai dan saya harap rakyat negara ini dapat membaca niat dan tujuan sebenar pihak penganjur yang jelas mengamalkan ‘matlamat menghalalkan cara,’
‘‘Saya nasihatkan orang ramai jangan melayan sebarang jemputan untuk menghadiri perhimpunan tanpa permit ini,’’
‘‘Kerajaan sentiasa perhatikan semua keadaan dan jangan ada pihak yang cuba mengadu-domba soal ketenteraman dan keamanan negara yang diharapkan rakyat kita,”

No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!