foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Thursday, July 31, 2008

KEPUTUSAN YANG TEPAT DEMI RAKYAT DAN NEGARA......

HR9808@IKRAR - adalah wadah bebas bukan partisan yang memfokus kepada kebajikan rakyat.Singkatan;
IKRAR (Ikatan Kebajikan Rakyat)

31 jULY

Keputusan Dato' Seri Wan Azizah mengosongkan kerusi Parlimen Permatang Pauh memberi isyarat yang jelas kepada rakyat bahawa kepentingan rakyat dan negara melebihi dari kepentingan keluarga. Inilah sifat seorang petriotik ulung dan patut dicontohi oleh pemimpin lain terutama dari PR. Memang bukan mudah untuk melepaskan sesuatu yang telah ada di tangan tapi ianya menjadi mudah jika ada komitmen kepada perjuangan, keikhlasan dan alasan yang kuat demi masa depan negara. Semoga niat mulia ini diberi ganjaran oleh Allah dan kedaulatan rakyat mendapat tempat di hati semua terutama para pemimpin PR.

Keputusan terbaik untuk negara - Wan Azizah
Dato' Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail
Thu | Jul 31, 08 | 4:55:03 pm MYT

Selepas berbincang dengan keluarga saya, kepimpinan Parti KeADILan Rakyat dan rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat, saya dengan ini secara rasminya meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh kepada YB Tan Sri Speaker Dewan Rakyat Dato' Pandikar Amin Bin Hj. Mulia hari ini, memberi laluan kepada suami saya untuk bertanding sebagai calon Pakatan Rakyat dalam pilihanraya kecil secepat mungkin.


Ini adalah konsisten dengan matlamat kami untuk mendapat majoriti bagi membentuk kerajaan baru dalam tahun ini.

Keputusan ini adalah yang terbaik buat Malaysia.

Negara ini sedang berhadapan dengan cabaran yang paling getir semenjak mencapai kemerdekaan.

Kerajaan Barisan Nasional yang dipimpin oleh Umno terbukti telah gagal mengurus ekonomi negara ini dan membawa negara ini menuju kehancuran.

Kerajaan ini telah menyebabkan integriti sistem keadilan hancur ke tahap yang memalukan. Ia membiarkan api perkauman semakin bernyala-nyala dan membuatkan etnik Melayu, Cina dan India saling tidak mempercayai satu sama lain di samping sengaja mengabaikan keperluan masyarakat pribumi di Sabah dan Sarawak.

Anwar Ibrahim telah mengungkapkan visi untuk Malaysia yang telah pun membenihkan harapan buat rakyat. Beliau mempunyai pengalaman dan kebijaksanaan untuk membangunkan kembali ekonomi negara ini, juga karisma dan integriti untuk menyatukan rakyat Malaysia serta mengembalikan kewibawaan institusi-institusi kenegaraan.

Saya akan terus berkhidmat sebagai Presiden Parti Keadilan Rakyat dan pengurusi Yayasan Aman.

Saya mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada penyokong saya di Permatang Pauh yang selama ini sentiasa teguh di belakang saya di dalam melalui saat-saat sukar semenjak dari September 1998 dan saat-saat manis kemenangan 8 Mac 2008.

Masa depan negara kita bergantung kepada dedikasi dan komitmen terhadap keadilan dan kebebasan yang saya lalui selaku wakil anda semua di Parlimen dan saya akan sentiasa berkhidmat untuk anda pada masa depan seikhlas mungkin.

DATO' SERI WAN AZIZAH WAN ISMAIL
Presiden Parti Keadilan Rakyat

31 JULAI 2008
PETALING JAYA, MALAYSIA - mr_

No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!