foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Saturday, August 22, 2009

ISU masuk syurga dan tidak..

HR9808@IKRAR - adalah wadah bebas bukan partisan yang memfokus kepada kebajikan rakyat.
Singkatan;IKRAR (Ikatan Kebajikan Rakyat)23 Ogos
Saya tidak nampak salahnya kenyataan dari Tuan Guru kerana analog yang diberi cukup jelas. UMNO yang menerima Islam berbentuk serpihan (terima separuh dan tolak separuh) adalah Islam yang tidak jelas. islam wajib diterima secara utuh, sempurna dan lengkap. Dalilnya: Surah Albaqarah ayat 208." Wahai orang-orang yang beriman,! Masuklah ke dalam Islam secara kaffah (lengkap keseluruhan) dan janganlah kamu ikuti langkah-langkah syaitan. Sesungguhnya ia adalah musuh kamu yang nyata".

Jika berani UMNO menolak dalil ini maka sahlah UMNO itu sesat.TV3 semalam keluarkan keyantaan Tuan Guru yang sebenarnya membuka pemikiran rakyat bahawa UMNO hanya bermain kata-kata dan membelit sahaja. Ketuk tin kosong yang bunyi berdegar tapi isi dari hujah itu mempamerkan pemimpin UMNO tidak ada modal lagi. Kerana anak kecil akan berkata benarlah Tuan Guru kata..apa yang peliknya??
Maka kita sarankan agar Tuan Guru ambil tindakan mahkamah aje terhadap golong pembelit ini.!!..

Isu masuk syurga: Transkrip kenyataan Nik Aziz

KUALA LUMPUR 20 Ogos – TV3 malam ini menyiarkan rakaman audio Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat ketika sidang akhbar di Pulau Pinang pada 17 Ogos lalu.

Berikut ialah transkrip rakaman audio yang disiarkan oleh Buletin Utama:

‘‘Tiada sebab langsung orang Islam tolak Islam. Islam yang dibawa oleh UMNO ini Islam kacukan, Islam plastik. Macam duit palsu, ubat palsu, makanan palsu. Ini Islam palsu yang dibawa UMNO. ‘‘Islam ini tidak boleh bawa ke akhirat, tidak boleh bawa ke syurga, dia boleh bawa dekat pintu kubur. Bertengkar atas muka tak habis-habis dengan Melayu sendiri boleh bertengkar.’’

Hr9808: Ada foto banner yang digantung penyokong UMNo juga menunjukkan UMNO sudah amat terdesak. Apa bezanya jika pangkah BN..di sana ada MIC dan MCA? Jadi mesej sebenarnya dari banner di bawah aalah perkauman. Inilah fahaman yang ditolak oleh Islam. Islam adalah diineul hayah yang alamiah (universal). Sifat islam adalah rahmatanlil alamin. (rahmat untuk seluruh alam). Bukan untuk Melayu sahaja seperti pandangan UMNO. Dari mana dalil UMNO dapat? dari ust Zahid ke?

HR9808: PENJELASAN DARI TUAN GURU ..AMAT JELAS..PARA DAI PATUT AMBIL POIN INI UNTUK BERHUJAH DENGAN UMNO DAN SEKUTUNYA!!


No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!