foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Saturday, January 9, 2010

Di Tengah kesibukan jangan lupakan hak anak, ayah dan ibu.

IKRAR: (Ikatan Kebajikan Rakyat). Badan bebas dan non partisan. Fokus kepada nasib dan kebajikan rakyat.

10 Jan

Ketika memberi ceramah di depan adik-adik dan anak-anak di Asrama Sek. Men Mahsuri Langkawi ada beberapa nasyid yang baik buat mengenang jasa ibu bapa kita selama ini. Memang nasyid dan lagu-lagu akan membuat kita hanyut terbuai dalam emosi rindu dan sayang buat ibu bapa apatah lagi yang sudah tiada di sisi. Kehilangan mereka akan makin terasa ketika mendengar lagu-lagu ini di kala sunyi atau di kala kita berikan fokus minda.

Bagi anak-anak yang sudah lama tidak ketemu ayah ibu mereka maka dengarkanlah lagu-lagu ini agar rasa cinta mereka tidak padam. Begitu juga dengan si ayah dan ibu yang terlalu sibuk dnegan tugas harian sehingga melupakan emosi anak-anak kita. Semuanya saling memerlukan. Inilah kurniaan Allah kepada kita semua..
Buat ibu tercinta mari kita ucapkan rasa cinta padanya!!! Tanpa mereka siapalah kita...Buat anak yang tercinta dengarkanlah nasyid ini berulang kali. Inilah harapan semua ibu bapa dari anak-anak semua!!

Ajarkan anak-anak tentang perjuangan ayahnya dan maafkanlah ayah jika ada kelemahannya..!! Adik beradik pula harus berbaik pakat..!!No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!