foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

foto-foto aktiviti dakwah dan kemanusiaan

Friday, January 15, 2010

Masa yang terhad dalam kehidupan!!

IKRAR: (Ikatan Kebajikan Rakyat). Badan bebas dan non partisan. Fokus kepada nasib dan kebajikan rakyat.

15 Jan
Masa makin pendek dan singkat untuk berbuat sesuatu kerana banyaknya tugasan kehidupan. Tapi bila mengenangkan betapa panjangnya waktu sdr-sdr kita di GAZA Palestina berdepan dengan ujian hidup terasa malu pula bila hanya kita mampu mengenangkannya sahaja. Mereka berdepan dengan penderitaan di luar kemanusiaan seharusnya memberi impak kebangkitan total dari seluruh umat Islam khasnya dan umat manusia amnya.

Sayang sekali ianya tidak berlaku. Seharusnya kita senantiasa bertanya pa lagi yang seharusnya saya lakukan buat sdr kita di sana?

Waktu yang singkat ini bagi saya..inilah kadar kemmapuan kita...

Mustapa Mansor

Mustapa Mansor Alhamdulillah, ketika di KL, ramai teman sekolah yg call serta berminta menjadi relawan..Smg niat mereka menjadi kenyataan. Jika ada kwn ins Sofar, Al mastiyah, ITM, Syria dll sil sila hubungi sy 0123333825..

www.e-s2u.com
Home About Us System Testimonies ...
20 minutes ago ·  ·  · Share
Mustapa Mansor

Mustapa Mansor Setelah berbincang panjang dgn wakil relawan Korea..Setelah itu bertemu dgn beberapa teman relawan KL di Setiawangsa. Sekarang di KLCC sehingga jam 4 sebelum ke Ipoh. Sambil update blog..!!

www.e-relawanjamaiy.blogspot.com
Alhamdulillah akhirnya dapat juga berkunjung ke Kuantan atau wilayah timur Malaysia Barat. Di sini sambutan dari calon relawan yang merupakan kenalan lama dan baru sangat menggalakkan. Semua memberi sokongan yang tidak dijangkakan termasuk para pegawai di JAIP dan Masjid Negeri dan Masjid Daerah.
31 minutes ago ·  ·  · Share
RECENT ACTIVITY
Mustapa commented on Hj Lita Sari's status.
Mustapa and Majlis Belia Pakatan Rakyat are now friends. ·  · 
Mustapa and Ehsan Murni Foods Emftc are now friends. ·  · 
5 more similar stories
Hittayatullah Haji Hassan

Hittayatullah Haji Hassan

In this photo:Mustapa Mansor
he he he angkat tangan!
Today at 9:24pm · View album
Mustapa Mansor

Mustapa Mansor Bertolak dari Kuantan ke KL jam 11 pg. Tiba di Kl jam 2 ptg. Sekarang berada di Sri Rampai. Bertemu calon relawan dari Korea warga negara Bangla Desh, Solat Maghrib di Masjid Abu Ubaidah Al Jarrah..jika ada teman Fb yg ingin ketemu sila call!!

Today at 5:12pm ·  · 
Hj Lita Sari
Hj Lita Sari 
semoga sukses yah... Amin...
Today at 6:56pm · 
Mustapa Mansor

Mustapa Mansor NGO Islam khasnya di Malaysia sewajarnya mendesak Mesir atas isu ini sehingga Mesir akur dgn desakan umat. Kita dokong sikap ulama ALazhar..Kepada seluruh pelajar pusat IPT di Malaysia juga sama wajib berperanan!! Desak Kedutaan Mesir hentikan kezaliman atau kita halau mereka dari bumi Nusantara!!!

www.dakwatuna.com
dakwatuna.com - Kairo, Ulama Al-Azhar mengecam keras keputusan pemerintah Mesir membangun tembok baja di perbatasannya dengan Jalur Gaza. Menurut mereka,
Today at 2:32am ·  ·  · Share
Mustapa Mansor

Mustapa Mansor Kita sepatutnya mendokong penuh ulama Al Azhar agar Mesir menghentikan perancangannya. Kepada seluruh NGO Islam, bersatulah dan desaklah secepatnya terutama di hadapan Kedutaan Mesir di seuruh dunia!!

www.dakwatuna.com
dakwatuna.com - Kairo, Ulama Al-Azhar mengecam keras keputusan pemerintah Mesir membangun tembok baja di perbatasannya dengan Jalur Gaza. Menurut mereka,
Today at 2:30am ·  ·  · Share
Mustapa Mansor

Mustapa Mansor Kepada sdr ku yg berlainan aliran marilah berbuat utk umat ini sekalipun dgn seketul batu yg sedang dilakukan oleh anak-anak kita di Palestin!! Carilah persamaan dan penyatuan kerana musuh kita sdg menghancurkan kita!!..

www.dakwatuna.com
dakwatuna.com - Gaza, Departemen Wakaf dan Urusan Agama Pemerintah Palestina di Jalur Gaza mengingatkan adanya kelompok-kelompok ekstremis Freemasonry yang
Today at 2:22am ·  ·  · Share
Pakoz Gallaz ✩
Pakoz Gallaz ✩ 
Mahasuci Dia yang ditangan-Nya 'kerajaan' dan Dia Maha Kuasa atas segala sesuatu. Yang menciptakan mati dan hidup supaya Dia mengujimu, siapa di antara kamu yang lebih baik amalnya. 067.001-002
Today at 2:58am · 
Mustapa Mansor

Mustapa Mansor Serelah taklimat di masjid AL Hidayah, bertemu grup Tohiranh Nisa dan IPT (UIA DLL), ust Baihaqi jamu makan pula di AREA Restran, alhamdulillah. Kemudian bertemu dgn grup muttaqin yg sukar utk dijelaskan ke mana arah mereka ini!! Simpati dgn mereka cuma ianya menjadi bahan analisa buat minggu depan..ALhamdulillah sambu...

See More
e-relawanjamaiy.blogspot.com
Today at 2:02am ·  ·  · Share
TohirahSufi مسخزيلا
TohirahSufi مسخزيلا 
24hb tu kami ade program negeri di temerloh.InsyaAllah akhi boleh send kan agenda pertemuan dan masa supaya kami boleh arrange wakil yg boleh hadir.InsyaAllah.:-)
Today at 6:14pm · 
Aishah Kamaludin
Aishah Kamaludin 
sama2. =)
Today at 11:11pm · 
Mustapa Mansor
Mustapa Mansor 
Kepada semua teman fb di Kuantan Sila hubungi wakil kami di Kuantan sdr Hilmi 016-2327061 dan norazalan 0199507423 utk arrangement program pd 23 dan 24. Jika dpt kami usahakan pd 23 ada LATIHAN relawan 1 sabtu hingga Ahad dan langsung pelancara Kempen Islam Kaffah..Kepada semua yg berminat utk mengikuti LATIHAN Relawan 1 (perdana di Pahang) sila hubungi Hilmi. Tq ...
39 minutes ago · 
Norazlan Abd Rahman

Norazlan Abd Rahman Teruskan perjuangan menegakkan kalimah Allah di muka bumi ini, Insya'allah sehingga ke nafas terakhir.
Tetapi jgn dilupakan menjadi yang mutaqqin sahaja.

Today at 1:47am ·  ·  · See Wall-to-Wall
Mustapa Mansor
Mustapa Mansor 
semua kena ajak syekh..yg muttaqin dan muslimin!! jika kita ekslusifkan perjuangan ini maka rugilah kita dan nanti kita ditarik oleh umat hingga tidak dapat masuk ke syurga ALlah..smg Kuantan menjadi tapak yg kukuh utk Islam kaffah mellaui pendekatan e-relawan!!No comments:

Post a Comment

silakan komen dan beri pandangan anda untuk kebaikan semua!!